Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: “Στο Κυπριακό δοκιμάζονται οι αξίες του σύγχρονου κόσμου”

Ο ιερός αγώνας για δικαίωση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, διότι εμπλέκει πλήρως τη ζωή της ομογένειας

Τη συμπαράσταση του ιδίου και της ομογένειας στον ιερό αγώνα για δικαίωση της Κύπρου, εξέφρασε χθες βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ανέφερε ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα στο οποίο δοκιμάζονται οι αρχές και αξίες που διέπουν το σύγχρονο κόσμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παρακολουθήσει απόψε μεγάλη συναυλία για τον Ανεξάρτητο Φορέα Στήριξης στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, είπε ότι ο ιερός αγώνας για δικαίωση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, διότι εμπλέκει πλήρως τη ζωή της ομογένειας.

«Δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα, ένα Ορθόδοξο θέμα, αλλά ένα παγκόσμιο ανθρώπινο θέμα» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και συμπλήρωσε «Είναι ένα θέμα που δοκιμάζονται οι αξίες που διαμορφώνουν το σύγχρονο κόσμο και τη σύγχρονη πολιτική των μεγάλων και των μικρών κρατών. Το βλέπουμε ως μια δοκιμασία στην οποία θα φανεί τι αξίζει και τι δεν αξίζει, θα φανεί το μέγεθος της υποκρισίας, το μέγεθος της ανοησίας με την έννοια της έλλειψης σκέψεως, μεθόδου και κρίσεως».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη ότι σε τελευταία ανάλυση το Κυπριακό είναι υπαρξιακό θέμα που θίγει ό,τι ιερό, ό,τι όσιο ό,τι βαθύ, ό,τι ανθρώπινο έχουμε και γι` αυτό και είναι ασυμβίβαστο ως θέμα και δεν θα κλείσει. «Και το λέμε σε όλους τους τόνους, παρά μόνον όταν κλείσει αντικειμενικά το θέμα με τη σωστή λύση. Έως ότου γίνει αυτό, ασχέτως του τι κάνουν άλλοι, εμείς δεν θα σταματήσουμε. Του Θεού συνεργούντος, Του Θεού ευδοκούντος και Του Θεού βοηθούντος». Ο Κύπριος Πρόεδρος στο χαιρετισμό του ανέφερε πως η παρουσία του Σεβασμιότατου στην Κύπρο, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της ανιδιοτελούς του αγάπης την οποία επιδεικνύει προς τη χώρα και τους νέους μας, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι η συμβολή του στην αποψινή συναυλία ήταν καθοριστική.

Τον ευχαρίστησε για τις άοκνες προσπάθειές του για ενίσχυση του αγώνα μας, λέγοντας πως χάρη και στις προσπάθειες αυτές, η ομογένεια κρατεί το εθνικό μας θέμα ζωντανό και δεν επιτρέπει στη λήθη να επικρατήσει.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα