Δοξολογία για την 199η Επέτειο Αλώσεως της Τριπολιτσάς

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λιτό τρόπο λόγω της πανδημίας, η πόλη της Τρίπολης εόρτασε σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, την Επέτειο της Απελευθέρωσής της. 

Οι εκδηλώεις εορτασμού ξεκίνησαν με την τέλεση Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. 

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος κα Αγγελική Κωστάκη. 

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, από τον Μητροπολίτη Μαντινείας με την συμμετοχή Ιερέων της πόλης. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, στη βάση του οποίου φυλάσσονται τα οστά του. 

Παρέστησαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, Δήμαρχοι γειτονικών περιοχών, καθώς και Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

 

 

Διαβάστε ακόμα