Μεθέορτος Εσπερινός στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Νέο Κόσμο (ΦΩΤΟ)

Με τον μεθεόρτιο εσπερινό και τη λιτάνευση της ιεράς  εικόνας ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αναλήψεως Κυρίου στον ομώνυμο ναό στον Νέο Κόσμο.

Στο εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος μαζί με πολλούς κληρικούς.  Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας στους δρόμους της ενορίας με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και της μπάντας της Αεροπορίας.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης τόνισε ότι η Θεία Ανάληψη του Κυρίου μας δεν είναι ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός, είναι μια μεγάλη δεσποτική εορτή. Η αποκορύφωση του σωτηριολογικού έργου του Κυρίου πάνω στη γη.  Είναι ημέρα χαράς η σημερινή. Η σχέση μας με το Θεό, πρόσθεσε,  είναι καρδιακή ,είναι πνευματική. Επομένως αυτό το πλήθος που προσέρχεται και προσκυνά την εικόνα της Αναλήψεως εσώψυχα πιστεύει ότι ο Κύριος μας είναι ο σωτήρας, ο λυτρωτής και ο οδηγός στη ζωή μας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη της παρουσίας του Κυρίου στη ζωή μας με τα τόσα προβλήματα και αδιέξοδα που συναντάμε. Πρέπει να αγαπάμε τον Κύριο μας και να ελπίζουμε σε αυτόν. Αν παύσουμε να ελπίζουμε σε Αυτόν τότε η ζωή μας είναι μάταιη, τότε η ζωή μας είναι πικρή. Όλοι και όλα μας έχουν απογοητεύσει συμπεριλαμβανομένων και ημών των πνευματικών σας Πατέρων. Εκείνος δεν μας απογοήτευσε ούτε πρόκειται να μας απογοητεύσει ποτέ. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε ότι η κρίση σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά  κυρίως είναι κρίση πνευματική . Είναι κρίση αξιών.  και κάλεσε τους πιστούς να αντισταθούν  στο κακό, στην ηθική απαξία για να μπορέσουμε σαν Έλληνες να ορθοποδήσουμε, να πορευτούμε όπως θέλει ο Θεός. Μη Χάνεται την ελπίδα σας στον Κύριο,κατέληξε, γιατί Αυτός είναι είναι η ύστατη απαντοχή μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Από την πλευρά του ο πανοσιολογιώτος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός επεσήμανε ότι το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου ολοκληρώθηκε.  Ένωσε ο Θεός τη γη με τον ουρανό. Ανέβασε το σώμα, τη κτίση δίπλα στο Θεό . Δεν μας αφήνει ορφανούς ο Κύριος, τόνισε ο π. Νικόδημος Καβαρνός. Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την Πεντηκοστή, την έλευση του Αγίου Πνεύματος και όλοι μας με τη γιορτή της Αναλήψεως αναφωνούμε και λέμε ότι ο Κύριος είναι ο Θεός μας, ο Χριστός ο Σωτήρας μας . Κλείνοντας  ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βρεσθένης, όλους τους ιερείς , τις πολιτικές αρχές και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων  κ.  Γιώργο Πατούλη  για τη παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις του ναού. Επίσης ευχαρίστησε τα κατηχητικά σχολεία, το φιλόπτωχο για τη βοήθεια που προσέφεραν, τους ψάλτες καθώς και τη χορωδία “ Αντιφωνικό Μέλος” που απέδωσαν υπέροχα τους ύμνους αυτές τις ημέρες.

 Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα