3 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Παρουσίαση βιβλίου στην Ι. Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως μας την Τετάρτη 2 Μαρτίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου με τίτλο ” κάθε τέλος μία αρχή”  την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη μας με το Γραφείο Νεότητος.

Το ωραίο και κατάμεστο από μηνύματα βιβλίο παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι, η πρόκληση και η πρόσκληση ξεκινάει από το εξώφυλλο του βιβλίου, σαν προειδοποίηση- σαν οδηγία χρήσης: Για να το διαβάσουμε και να το νοιώσουμε πρέπει να γίνουμε παιδιά. Χωρίς προκαταλήψεις, δεσμεύσεις, ανθρώπινες συμβάσεις και εξαρτήσεις… Για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να ζήσουμε τη ζωή σε όλη την πληρότητα της χωρίς φόβο και ενοχή. 26 κεφάλαια, 26 σκαλοπάτια για την επιστροφή στο μέλλον μας, 26 οδοδείχτες για την έξοδο από το σπήλαιο της αγνοίας μας, 26 σταθμοί στον δρόμο προς τη θέαση και τη μέθεξη του αγαθού, του τα πάντα πληρούντος Ιησού Χριστού.

…Συνηθίσαμε  στη συμβατική κανονικότητα μας. Δεν γίνεται διαφορετικά… Για να τελειώσει κάτι πρέπει να αρχίσει. Και έπειτα το τέλος! Νομοτελειακό, αμείλικτο, αναπόδραστο… Για τον π. Χαράλαμπο όμως, τον π. Λίβυο της καρδιάς μας, δεν είναι έτσι! Δεν πρέπει να είναι έτσι. Γιατί δεν το θέλησε ο Πλάστης να είναι έτσι.  Τέλος δεν υπάρχει, μας ψυθιρίζει στης ψυχής μας τα αυτιά απ΄τις θαλασσοφίλητες του Λιβυκού Πελάγους ακτές ο π. Χαράλαμπος. Ο λόγος του αλάτι ηρτυμένος… Αλάτι Αγάπης καρδιακής, απλός και ανεπιτήδευτος…. Χωρίς συμβατικότητες και ωραιοποιήσεις!

Ο π. Χαράλαμπος σπό την αρχή ξεκαθαρίζει ότι η αγιότητα είναι πάνω από όλα αγάπη! Και είναι οδυνηρό το μαρτύριο της αγάπης σε ένα κόσμο διακρίσεων, εγωισμού και ματαιοφροσύνης… 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment