Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Όχθια Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)
24 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Όχθια Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον εορτάζοντα  ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωρίο Όχθια Αιτωλοακαρνανίας. Της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργιάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού και της Λιτανεύσεως έλαβαν επίσης μέρος ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αντωνίου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος και ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Βασίλειος Λιάκος από τις γειτονικές ενορίες Λεπενούς και Στράτου αντίστοιχα καθώς και ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου και ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Μπακής. Επίσης, το παρόν στην εορτή έδωσαν οι τοπικές αρχές.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργιάδης, οποίος αναφέρθηκε στη διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή. Επεσήμανε ως προς τα της εορτής, το ακατάληπτο για τον ανθρώπινο νου γεγονός της ασπόρου συλλήψεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και έδωσε ως απάντηση τα πολλαπλά θαυμαστά γεγονότα τα οποία ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να ερμηνεύσει μέχρι σήμερα. Ως προς δε τα της εθνικής επετείου το γεγονός ότι ανέκαθεν η μικρή Ελλάδα δεν δίστασε να αντιμετωπίσει γίγαντες και νίκησε γιατί οι αγωνιστές κάθε εποχής είχαν την πίστη τους στον Θεό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο το πρωί  με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας μετά Θείου κηρύγματος και Δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και τέλος, αύριο το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος Εσπερινός και ανάγνωση της Β΄Στάσεως των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

ARXON.GR

 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment