Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)
16 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016 τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ι.Π. του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος,  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του τόνισε ότι την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Αγία μας Εκκλησία μάς καλεί να νηστεύουμε, να προσευχόμαστε, μα κυρίως να απέχουμε από κάθε αμαρτωλή πράξη. Δεν είναι τα τρόφιμα που καθιστούν τον άνθρωπο ακάθαρτο, αλλά η ρυπαρή καρδιά που είναι γεμάτη από εγωϊσμό, εμπάθεια και κακία. Αν ο άνθρωπος στον καθημερινό του βίο μηχανεύεται μόνο το πονηρό, τότε καμμιά αποχή από τα τρόφιμα, δεν τον φέρνει κοντά στο Χριστό, διότι αυτό ακριβώς είναι η αμαρτία, φραγμός μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού.

Η προσπάθειά μας λοιπόν έγκειται, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, στο να τηρήσουμε το θέλημα του Ουρανίου Πατρός μας και να επικοινωνούμε μαζί Του. Ο πνευματικός μας αγώνα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής έχει χαρακτηριστεί από τους Αγίους Πατέρες ως  “χαροποιό πένθος”. Εντός αυτής της περιόδου λοιπόν της μετανοίας, μετέχουμε και στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, την οποία συνέγραψε ο Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Ρώμης. Κέντρο της ζωής της Εκκλησίας μας υπήρξε πάντοτε η Θεία Λειτουργία. Οι πρώτοι Χριστιανοί προσέρχονταν στο υπερώο, όπου προσεύχονταν, έψαλλαν και μεταλάμβαναν  των Αχράντων Μυστηρίων, με καθαρή καρδιά.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πίστους, στους δύσκολους αυτούς καιρούς για την ανθρωπότητα, να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους  και να εντοπίσουν αυτά που τους κρατούν μακριά από το Χριστό και να επιστρέψουν σε Εκείνον, εξοβελίζοντας την αμαρτία από τη ζωή τους.

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment